Site-urile unde poți să vezi prezența la vot în timp real

Județele din România prezența la vot
Județele din România. Foto: tutorialeonline.net

Alegeri Parlamentare 2016. Dacă doriți să urmăriți în timp real prezența la vot în cadrul Alegerilor Parlamentare de astăzi, 11 decembrie, trebuie să accesați anumite site-uri.

Unul dintre site-urile unde puteți vedea în timp real prezența la vot este site-ul Biroului Electoral Central: prezenta.bec.2016.

Accesând site-ul BEC veți afla următoarele informații:

* Câte persoane au votat până la ora curentă la nivel național
* Care este prezența la vot până la ora curentă la nivel național
* Câte persoane au votat în fiecare județ din România până la ora curentă
* Care este prezența la vot până la ora curentă în fiecare județ din România
* Câte persoane au votat până la ora curentă în străinătate (site-ul vă prezintă atât numărul total al românilor care au votat în străinătate, cât și numărul românilor care au votat în fiecare țară din lume).

Un alt site pe care puteți vedea prezența la vot în timp real este radar.ithub.gov.ro, site creat în cadrul GovITHub.

Site-ul este actualizat cu datele oficiale furnizate de Biroul Electoral Central la fiecare 5 minute.

Alegeri Parlamentare 2016. Care sunt cele mai harnice județe în aceată dimineață

prezența la vot alegeri parlamentare 2016
Foto: radar.ithub.gov.ro

GovITHub este un program guvernamental dezvoltat împreună cu sectorul privat și mediul antreprenorial, în scopul creșterii calității serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei. Programul aduce tineri din mediul efervescent al start-up-urilor și din cel de business într-un cadru instituțional, pentru a găsi soluții tehnologice de simplificare și digitalizare a administrației.

GovITHub este deschis tuturor celor care doresc să susțină activitățile programului devenind parteneri, contributori sau pur și simplu membri în Comunitatea GovITHub.

GovIT Hub funcționează ca o comunitate deschisă de implicare civică a profesioniștilor din mediul privat pentru a dezvolta proiecte digitale care să îi ajute pe cetățeni să interacționeze mai bine cu statul.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.