Prețurile la energie electrică și gaze naturale au fost plafonate. Cât veți plăti

FOTO: Gov.ro
Nicolae Ciucă. FOTO: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat aseară, la finalulședinței de guvern, că prețurile la energie electrică și gaze naturale au fost plafonate.

În ședința de guvern a fost adoptat un act normativ în acest sens.

„Astfel, în cadrul ordonanței de urgență, am stabilit următoarele: pentru consumatorii casnici, care consumă până în 100 de kW, prețul va fi de 0,68 lei, măsură de care vor beneficia aproximativ 3,5 milioane de gospodării. Pentru cei care consumă între 100 și 300 de kW, prețul va fi de 0,80 lei, iar de această măsură vor beneficia aproximativ 4,5 milioane de gospodării”, a anunțat Ciucă.

„Pentru consumatorii non-casnici, prețul va fi de aproximativ 1 leu pe kilowatt, iar aici discutăm de întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi, de asemenea, din industria alimentară. De asemenea, pentru consumatorii energointensivi se va aplica o schemă de ajutor de stat”, a completat el.

În ceea ce privește prețul gazelor naturale, „pentru consumatorii casnici prețul va fi de maxim 0,31 lei pe kW, iar pentru consumatorii non-casnici prețul va fi de până la 0,37 lei pe kW, cu mențiunea că pentru întreprinderile care au avut un consum, la locul de consum, în anul 2021 de până la 50.000 de kW pe oră se menține același preț.”

Nicolae Ciucă a mai spus că la nivelul Ministerului Energiei se iau măsuri pentru identificarea de surse noi de energie și de aprovizionare cu gaze naturale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.