Prețurile la benzină și motorină ar putea crește din nou

FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

Zilele acestea, motorina și benzină au prețuri mai mici decât cele din ultima perioadă. În timp ce motorina este la aproximativ 8 lei, la minimul ultimelor 2 luni, cel de benzină este aproximativ 6,7 lei.

Cotația petrolului se menține sub 90 de dolari, iar scăderea vine pe fondul faptului că cel mai mare importator de țiței din lume, China, a redus cererea din cauza instaurării carantinei dure în mai multe zone pentru a controla îmbolnăvirile cu coronavirus, dar și din cauza protestelor.

De asemenea, motorina s-a ieftinit pe bursele internaționale, iar dolarul s-a drepreciat și el semnificativ.

Însă, din 5 decembrie, petrolul rusesc va fi interzis în Uniunea Europeană, iar ieftinirle nu vor ține prea mult, cred analiști. Prețurile ar putea la carburanți, încetul cu încetul, cu aproximativ 8 – 10%.

Pe de altă parte, din partea guvernului sunt și vești optimite. „Toți cei trei operatori (n.r. Petromidia, Petrobrazi, Petrotel) ne-au informat că au deja contracte cu surse alternative. Deci nu vor mai importa petro din Federația Rusă”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ministrul Popescu a mai spus că în a doua parte a lunii decembrie vom vedea cum evoluează prețurile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.