Prețul carburanților va fi compensat parțial de Guvern

FOTO: Gov.ro
Nicolae Ciucă. FOTO: Gov.ro

Guvernul Ciucă a decis să intervină pentru scăderea prețurilor carburanților, după ce prețul benzinei și motorinei aproape că s-a dublat în ultimul an, au declarat surse oficiale pentru Știrile PRO TV.

În ședința de Guvern care va avea loc joi, 23 iunie, premierul Nicolae Ciucă va face anunțul oficial.

Potrivit sursei citate, Guvernul PSD-PNL-UDMR va compensa parțial prețul la pompă al carburanților timp de cel puțin 3 luni.

În acest fel, este posibil ca prețul carburanților să scadă cu aproximativ 1 leu.

În urmă cu două zile, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că vrea ca prețurile la carburanți trebuie să fie plafonate.

„Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit. Că nimeni nu face muncă voluntară. Nu se poate să rămânem și să avem reacție cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile sau 3 ani”, a spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.