Președintele Zelenski, după ultima rundă de negocieri cu Rusia: „Pozițiile sună acum mai realist”

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că i s-a transmis că după ultima rundă de negocieri cu Rusia „pozițiile sună mai realist”, însă este nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei.

„După cum mi s-a spus, poziţiile din negocieri sună acum mai realist. Cu toate acestea, este nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei”, a afirmat, în noaptea de marţi spre miercuri, Zelenski, într-un nou mesaj video postat pe Facebook, citat de Euromaidan Press.

Preşedintele ucrainean a precizat că armata luptă cu îndârjire pentru a obţine timp. „Armata noastră ne oferă timp, apărând Ucraina oriunde Rusia vrea să pătrundă”, a mai afirmat preşedintele din Ucraina.

Un consilier al președintelui Zelenski, Mihailo Podaliak, a declarat, după runda de negocieri de marți, că „există contradicții fundamentale”, dar și loc de compromis, iar discuțiile vor fi reluate astăzi.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.