Președintele Zelenski anunță că rușii au început ofensiva în Donbas

FOTO: Nexta/Twitter
FOTO: Nexta/Twitter

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că armata rusă a început ofensiva în estul Ucrainei, regiunea Donbas.

„Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive. Indiferent câte trupe aduc rușii, vom lupta. Ne vom apăra”, a spus el într-un discurs difuzat pe Telegram, potrivit Reuters.

Marți este a treia zi la rând în care nu pot fi deschise coridoare umanitare pentru evacuarea civililor, potrivit vicepremierului ucrainean Iryna Vereshchuk, potrivit The Guardian.

„Astăzi, 19 aprilie, din păcate, nu există coridoare umanitare. Bombardamentele intense continuă în Donbas. În Mariupol, rușii refuză să deschidă un coridor pentru civili în direcția Berdiansk.Continuăm negocierile dificile privind deschiderea coridoarelor umanitare în regiunile Herson și Harkov”, a spus vicepremierul Ucrainei.

Un comandant al regimentului Azov spune, într-un mesaj transmis pe Telegram liderilor lumii, că forțele ruse trag intenționat și „fără discernământ”, folosind toate tipurile de artilerie, asupra fabricii de oțel Azovstal din Mariupol, unde se adăpostesc sute de femei și copii, potrivit CNN.