Președintele Venezuelei a dat o lege prin care Crăciunul se va sărbători în octombrie

Nicolas Maduro, alături de soția sa FOTO: Wikimedia Commons
Nicolas Maduro, alături de soția sa FOTO: Wikimedia Commons

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, care s-a autodeclarat reales în fruntea țării, deși procesul electoral a fost puternic contestat de opoziție, dar și de comunitate internațională, a dat o lege prin care festivitățile de Crăciun vor începe la 1 octombrie.

„Este septembrie și deja se simte Crăciunul. Așa că anul acesta, ca mod de a vă aduce un omagie și de a vă mulțumi, voi decreta ca sărbătoarea Crăciunului să fie la 1 octombrie”, a transmis Maduro.

Maduro se confruntă cu proteste și critici din partea opoziției. Tot mai multe informații arată faptul că rivalul său din opoziție, Edmundo Gonzalez, a câștigat alegerile. Nicolas Maduro refuză publicarea cifrelor detaliate ale voturilor din fiecare secție.

La începutul săptămânii, autoritățile din Venezuela au emis un mandat de arestare pentru Gonzalez. SUA ar fi gata să impună sancțiuni individuale împotriva a 15 personalități de rang înalt din administrație pentru presupusa lor obstrucție a „organizării de alegeri prezidențiale libere și corecte”.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.