Președintele Iohannis nu a acceptat-o pe Sevil Shhaideh ca prim-ministru

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu acceptă propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru.

”Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a spus președintele Klaus Iohannis într-un anunț succint de la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a refuzat propunerea de premier a coaliției PSD-ALDE, Sevil Shhaideh, însă fără să intre în detalii.

Rămâne de văzut care va fi reacția câștigătorilor alegerilor parlamentare. Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat că Sevil Shhaideh este singura propunere pe care o va face pentru postul de premier. Social-democrații au precizat, înainte de refuzul președintelui, că nu există motive pentru un eventual refuz.

Sevil Shhaideh 52 de ani și a fost director al Direcției Sisteme Informatice din Consiliul Județean Constanța în perioada 1993-2007, apoi, până în 2012, a condus Direcția Proiecte din CJ Constanța.

Aceasta a devenit secretar de stat în MDRAP în 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit ministru. De asemenea, în guvernul condus de Victor Ponta a fost ministru al Ministerului Dezvoltării.

Citiți mai multe despre Sevil Shhaideh în articolul de mai jos:

Marea problemă a lui Sevil Shhaideh. De la „războiul sfânt” la „nimic nu se întâmplă în Siria”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.