Președintele Iohannis, netulburat de criza guvernamentală

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis nu a comentat ieșirea ALDE de la guvernare, la scurt timp după întrevederea anuală cu ambasadorii români.

Iohannis a decis să facă declarații mai aprofundate despre evenimentele de ieri într-o conferință de presă ce va fi organizată mâine.

În schimb, ambasadorilor României, Iohannis le-a citat din Nicolae Titulescu, cel mai mare diplomat al României.

”«Dați-mi o bună politică internă ca să pot face o bună politică externă», zicea Nicolae Titulescu. Așadar, dragii mei, nu putem să facem abstracție de politica internă a României. Despre actuala criză guvernamentală, despre remaniere, despre calea de ieșire din criză, voi face o declarație publică mâine”, a rostit Klaus Iohannis, citat de Digi24.

Președintele a încercat să îi îmbărbăteze pe ambasadori:

”Dumneavoastră să răspundeți așa: România va rămâne o democrație și un partener credibil și stabil în orice condiții! O să vă întrebe partenerii, prietenii noștri ce se va întâmpla, cum se va întâmpla. Iar dumneavoastră să răspundeți așa: orice se va întâmpla în România, se va întâmpla în limitele Constituției. România este o democrație consolidată, în care Constituția este respectată și indiferent de soluția găsită, România va rămâne un partener serios, predictibil, credibil, angajat în demersurile comune care sunt în curs”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.