Președintele Finlandei, după ce l-a anunțat pe Putin că țara vrea în NATO: „Am fost surprins ce calm a fost”

vladimir putin
Sursa: Captură YouTube (The Guardian)

Președintele rus Vladimir Putin a fost „calm și ponderat” când președintele Finlandei, Sauli Niinistö, l-a informat că țara sa va depune o cerere de aderare la NATO.

Într-un interviu oferit CNN, președintele Finlandei a spus că decizia Rusiei de a invada Ucraina „arată că ei sunt gata să atace o țară vecină independentă”.

El a mai spus că, în discuția avută cu Putin, în care l-a informat pe liderul de la Kremlin de decizia țării sale de a ieși din neutralitate, a fost surprins de reacția președintelui rus.

„De fapt, surpriza a fost că a fost atât de calm. Dar când vine vorba de politici de securitate, în special de Rusia, trebuie să fii conștient de faptul că în ciuda a ceea ce a spus, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să fii vigilent tot timpul”, a declarat Sauli Niinistö.

„Însă, cel puțin deocamdată, se pare că nu vor fi probleme imediate”, a completat el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.