Președintele european care a spus că pandemia e o „psihoză” admite acum că s-a infectat

Aleksandr Lukasenko belarus

Foto: Kremlin.ru

Aleksandr Lukasenko, președintele Belarus, a declarat că a contractat coronavirusul, dar s-a vindecat fără să aibă simptome, relatează CNN.

Anterior, Lukasenko a minimalizat în repetate rânduri amenințarea reprezentată de COVID-19, a promovat remedii naturiste împotriva virusului și a refuzat să plaseze țara în carantină.

„Îmi cer scuze pentru voce, în ultimul timp trebuie să vorbesc destul de mult. Însă lucrul cel mai surprinzător este că astăzi vedeți o persoană care a reușit să ducă pe picioare coronavirusul. Doctorii au ajuns ieri la concluzia că am fost asimptomatic”, a declarat președintele Belarus în timpul unei vizite la o bază militară.

„După cum am spus, 97% dintre cei care se îmbolnăvesc nu au simptome și mulțumită lui Dumnezeu am fost și eu printre ei”, a mai spus Lukasenko.

În realitate însă, numărul persoanelor infectate asimptomatice este mult mai mic. Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA estimează că aproximativ 40% dintre cei infectați cu coronavirus nu au simptome.

Anterior, el a spus că pandemia de coronavirus este o „psihoză în masă” și le-a recomandat cetățenilor o saună tradițională sau să bea vodcă „pentru a otrăvi virusul”.

Lukasenko, care a condus țara din 1994, nu și-a limitat aparțiile publice în timpul pandemiei. În luna mai, a organizat parada militară anuală. De asemenea, a continuat să joace hochei, spunând că „e mai bine să mori în picioare decât să trăiești în genunchi”.

Până acum, Belarus – o țară cu 9,5 milioane de locuitori – a raportat oficial în jur de 67.000 de cazuri de coronavirus și peste 540 de decese.

Foto: Kremlin.ru / Wikipedia


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version