AcasăSocialSănătatePreședintele CNAS cere introducerea contribuției la sănătate pentru pensiile mari și foarte...

Președintele CNAS cere introducerea contribuției la sănătate pentru pensiile mari și foarte mari. Ce prag propune

-

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Horațiu Moldovan, a declarat că instituția pe care o conduce analizează lărgirea bazei de contribuție la Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), astfel încât și pensionarii care au venituri peste un anumit prag să plătească această contribuție la sănătate (CASS).

„Ne gândim la lărgirea bazei de contribuție la FNUASS. Sunt anumite categorii care ar merita să fie incluse nu pentru că se constituie în venituri suplimentare la FNUASS, ci pur și simplu pentru că este corect din punct de vedere social, e corect față de noi înșine, unii față de alții. De exemplu, anumite categorii de co-asigurați. Anumite pensii peste o anumită valoare, (…) la cele mari și foarte mari, peste 3.000-4.000 lei”, a declarat Moldovan, citat de agerpres.ro.

Potrivit lui Moldovan, prin extinderea bazei de contribuție la FNUASS doar la aceste categorii, s-ar putea face „minuni cu medicamentele”. El a mai afirmat că până în 30 iunie va propune Guvernului un memorandum pentru eficientizarea cheltuielilor instituției.

În acest moment, pensionarii din România nu plătesc contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS), indiferent cât de mari le sunt veniturile. În timpul discuțiilor purtate de partide la Palatul Cotroceni de săptămâna aceasta s-a avansat ideea de a introduce plata CASS (10%) pentru pensiile de peste 2.500 de lei. Astfel, asupra sumei din pensie care depășește nivelul de 2.500 de lei ar urma să se aplice o cotă de 10%.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Andreea Dogar
Andreea Dogarhttps://greatnews.ro/
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.

RĂMÂI MEREU CONECTAT CU NOI

302,134FaniÎmi place
391CititoriConectați-vă
122AbonațiAbonați-vă
52FollowersFollow

CINE, CE, CUM?

TOP. Județele unde s-au obținut cele mai multe medii de 10...

0
În acest an, 24 de elevi au încheiat probele scrise de la examenul de Bacalaureat cu media 10, a anunțat Ministerul Educației. Numărul candidaților...

Chiar vine apocalipsa fiscală? Cât este impozitul pe dividende și pe...

0
Creșterea impozitului pe dividende la 16% și a celui pe profit la 19% pare să fie una dintre măsurile asupra cărora partidele au căzut...

România și creșterea TVA. TOP 35 – care sunt țările europene...

0
Deși președintele Nicușor Dan a promis în campania electorală că TVA-ul nu va crește, mărirea taxei pe valoarea adăugată de la 19% la 21%...