Președintele Autorității Electorale Pemanente, infectat cu COVID-19 înainte de alegeri

Florin Mitulețu - Buică. Foto: roaep.ro

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele AEP, a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus, marți seară, cu mai puțin de o săptămână înainte de alegerile parlamentare.

Mitulețu-Buică a intrat deja în izolare, iar atribuțiile sale de la Autoritatea Electorală Permanentă vor fi preluate de vicepreședintele Zsombor Vajda.

Potrivit unui comunicat al AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele AEP, a fost confirmat cu noul coronavirus, în urma unei testării Real-Time PCR, efectuate marți, 1 decembrie.

Constantin-Florin Mitulețu-Buică își va desfășura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central în regim de videoconferință, însă atribuțiile deținute în cadrul Autorității vor fi preluate de vicepreședintele AEP, Zsombor Vajda.

”În acest context, președintele AEP a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale și dă asigurări că „activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfășurarea acestora să aibă loc în condiții optime, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară care se impun”, mai precizează instituția.

Zsombor Vajda va conduce activitatea instituției duminică, 6 decembrie, când au loc alegerile parlamentare.