Viorica Dăncilă, aleasă noul președinte al PSD la congresul partidului

candidații psd la șefia partidului
Sursa: gov.ro / https://presidency.ro / Facebook

Viorica Dăncilă, actualul premier al României, a fost aleasă președinte al Partidului Social Democrat în cadrul congresului PSD desfășurat sâmbătă, 29 iunie, la Sala Palatului din București.

Pentru această funcție s-au întrecut Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae.

După Viorica Dăncilă, cele mai multe voturi le-a obținut Liviu Pleșoianu. Pe locul al treilea s-a clasat Șerban Nicolae, iar pe al patrulea Ecaterina Adronescu, transmite postul de televiziune Digi24.

Funcția de președinte executiv a fost obținută de Eugen Teodorovici, actualul ministru de Finanțe. El i-a avut drept contracandidați pe Daniel Suciu și Daniel Florea.

În ceea ce privește funcția de secretar general al PSD, aceasta a fost câștigată de senatorul PSD Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării. Contracandidații săi au fost Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Felix Stroe și Rodica Nassar.

Marian Oprișan, fluierat când era pe scenă

Unul dintre cele mai tensionate momente de la congresul PSD a fost când Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, s-a urcat pe scenă pentru a-și ține discursul, însă a fost fluierat și huiduit. Din cauza zgomotului din Sala Palatului el nu a mai putut să-și țină discursul.

„Bună ziua tuturor!”, a spus el, însă vocea i-a fost acoperită rapid de huiduieli și fluierături.

„Ai vorbit urât de toți!”, „Lasă-ne!”, „Ajunge!”, s-a strigat din sală.

„Se pare că nu pot să mai vorbesc”, a comentat Oprișan apoi, și s-a dat jos de pe scenă, în aplauzele criticilor.

Potrivit Digi24, Printre cei care l-au huiduit s-au numărat și Paul Stănescu şi Cătălin Rădulescu zis și „Mitralieră”, iar Mihai Fifor l-a felicitat pe unul dintre membrii PSD care l-au fluierat pe Marian Oprișan.

Liderul PSD Vrancea le-a declarat jurnaliștilor că a fost fluierat deoarece l-a criticat pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, ajuns acum după gratii.

„Se răzbună ei pe mine din cauză că am fost intransigent față de Liviu Dragnea. Și voi rămâne în continuare”, a comentat Oprișan.