Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de bucătărie, atunci aveți nevoie și de accesorii pentru gătit pe măsură. Și cum altfel să vă începeți călătoria spre lumea culinarului dacă nu cu gama de tigăi Tefal? În acest articol, ne vom concentra asupra caracteristicilor acestui brand și vă vom da idei de trei rețete fabuloase pentru sezonul rece. Astfel, veți afla cu ce se diferențiază Tefal de tigăile concurente, dar veți primi și inspirație pentru micul dejun, prânz și cină. Să începem!
Tefal este un brand apreciat atât de chefii culinari renumiți, cât și de gospodinele de pretutindeni. De ce spunem acest lucru? Fiindcă tigăile sub acest nume se remarcă datorită durabilității lor și materialelor sustenabile care sunt folosite la confecționare. De asemenea, ele vin și cu o listă specifică de caracteristici, care se întâlnesc numai în cadrul brandului. Iată de ce puteți beneficia dacă achiziționați o tigaie Tefal:
- Se pot folosi la cuptor: acest tip de tigăi sunt perfecte atât pentru uzul obișnuit, pe aragaz, cât și pentru preparate care necesită gătire la cuptor. Sunt rezistente la temperaturi înalte și vor face față cu brio oricărei provocări culinare.
- Au înveliș antiaderent din Titanium: Tefal s-a remarcat dintotdeauna datorită Titaniumului folosit la fabricație. Acesta ajută la formarea unui înveliș antiaderent atât interior cât și exterior, pentru un proces de gătit cât mai ușor.
- Funcția Thermo-Signal: este clasicul cerc roșu care se aprinde atunci când tigaia ajunge la temperatura precisă pentru gătit.
- Se pot pune la mașina de spălat vase, pentru o curățare cât mai rapidă și profundă.
- Distribuie căldura uniform și sunt compatibile cu mai multe surse: inducție, gaz, electric, ceramic, și halogen.
- Gama de tigăi dispune de modele cu dimensiuni și forme diverse, perfecte pentru orice nevoie.
Așa-i că tigăile Tefal sunt remarcabile? O astfel de achiziție va fi bine meritată și își va dovedi performanța de-a lungul timpului. Iar acum că v-am prezentat caracteristicile specifice brandului, ne rămâne să vă oferim și inspirația promisă, pentru mese copioase în familie.
- Rețete de sezon cu tigăile Tefal
Iată ce puteți găti cu ajutorul acestor tigăi:
- La micul dejun, puteți încerca un preparat răcoritor, plin de vitamine, energie și arome sezoniere: iaurt cremos cu granola făcută în casă și mere sotate. Tot ce trebuie să faceți este să pregătiți bolul preferat, să puneți câteva linguri de iaurt și apoi să treceți la gătit. Pentru granola, aveți nevoie de fulgi de ovăz, nuci obișnuite sau pecan, sirop de arțar, unt de migdale sau de arahide și puțin zahăr brun. Amestecați ingredientele pentru cereale cu atenție, apoi așezați-le într-o tigaie plată și puneți-le la cuptor până se rumenesc. Totul ține de gust și cum vă doriți dumneavoastră să iasă cerealele, de aceea nu v-am oferit și cantități. Gustați fără griji în timpul preparării pentru a vă decide. Apoi, cât timp granola este la cuptor, pregătiți merele sotate. Luați între 3 și 4 mere, în funcție de numărul persoanelor de la micul dejun, și tăiați-le în felii potrivite. În tigaie, puneți o lingură de unt la topit, puțin zahăr brun pentru caramelizare și apoi merele în cauză. Amestecați des până se formează un sos, adăugați și puțină scorțișoară sau esență de vanilie, după preferințe și gata. Când ambele preparate sunt gătite, nu vă rămâne decât să asamblați bolul cu iaurt într-un mic dejun senzațional.
- La prânz, puteți încerca supa crema de legume alături de un sandvici cu cașcaval la toaster. Nu este deloc complicat: doar tăiați legumele în cuburi potrivite, le puneți într-o tigaie adâncă la cuptor alături de usturoi și ceapă și așteptați până de rumenesc. Apoi le puneți în blender, pentru a obține o compoziție cremoasă, și înapoi în tigaia adâncă pe foc, pentru terminarea supei. Cât despre sandvici, folosiți cașcavalul preferat condimentat cu puțin oregano și chilli, pentru un plus de savoare. Veți avea parte de un prânz mai gustos ca niciodată.
- Iar la cină, puteți opta pentru preparate tradiționale, cum ar fi fasolea, varza călită sau chiar sarmalele. Aveți nevoie numai de o oală sub presiune Tefal, care va ajuta preparatul să prindă gust și să se gătească pe deplin. Cu siguranță vă veți uimi familia cu aceste mâncăruri de sezon.
Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum v-ați convins de versatilitatea gamei de tigăi Tefal. Nu ezitați să faceți preparatele menționate de noi. Vă veți da pe spate toți apropiații, negreșit. Iar pentru și mai multe idei de rețete sau sfaturi, puteți naviga în continuare mediul online. Vă dorim happy cooking!
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: