Preotul Visarion Alexa a recunoscut că a agresat-o sexual pe femeia de 37 de ani

visarion alexa

Visarion Alexa. Foto: Captură video Știrile ProTV (YouTube)

Preotul Visarion Alexa a recunoscut, în faţa unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, că a agresat sexual o enoriașă, relatează agerpres.ro.

„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, citat într-un comunicat de presă.

Visarion Alexa a fost suspendat de la slujire şi retras din funcţia de paroh. Preotul a fost reţinut de procurori, iar acum se află sub control judiciar, fiind acuzat de agresiune sexuală.

După depunerea plângerii penale, victima lui Visarion Alexa a fost echipată cu dispozitive de înregistrare pentru a proba acuzaţia. Agresiunea sexuală s-a petrecut în timpul spovedaniei de la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”.

Femeia de 37 de ani s-a întâlnit cu părintele din nou și a înregistrat următoarea discuție, potrivit stenogramelor publicate de antena3.ro:

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare.

Preot: Te deranjează că te-am atins?

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten.

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu.

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă.

Preot: E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version