Premiile Gopo 2022, alături de cineaștii din Ucraina

FOTO: Facebook/Premiile Gopo
FOTO: Facebook/Premiile Gopo

Cea de-a XVI-a ediţie a Premiilor Gopo se va desfășura sub semnul campaniei „Uniți prin film”, prin care industria cinematografică din România dorește să își exprimă solidaritatea faţă de creatorii de film din Ucraina. Astfel, toţi iubitorii de cinema se vor putea implica în ajutorarea profesioniştilor ucraineni, donând 2 euro, printr-un sms cu textul FILM la 8840.

Fondurile obţinute în cadrul campaniei vor fi distribuite către profesioniştii din industria ucraineană de film, pentru a acoperi cheltuieli temporare de relocare, taxe legale şi administrative (vize), dar şi alte categorii de cheltuieli urgente.

Gala Premiilor Gopo oferă reprezentanţilor industriei de film şi publicului cinefil din România instrumentele necesare pentru a acţiona în sprijinul creatorilor din Ucraina. Întreaga campanie de imagine a Premiilor Gopo 2022 împrumută culorile drapelului ucrainean, într-un mesaj de solidaritate.

În weekend-ul 8-10 aprilie, pe TIFF Unlimited vor fi difuzate online filmele nominalizate la categoria Cel mai bun film european la Premiile Gopo 2022. Ele vor putea fi vizionate gratuit timp de 24 de ore, o parte dintre ele urmând să fie disponibile ulterior exclusiv abonaţilor.

Evenimentul care celebrează performanţele creatorilor români din domeniul cinematografiei va avea loc în acest an pe data de 3 mai, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.


Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.