Premierul Tudose acceptă o întâlnire cu organizațiile civice

Mihai Tudose FOTO: Gov.ro
Mihai Tudose FOTO: Gov.ro

Premierul Mihai Tudose a răspuns, sâmbătă, prin intermediul unui comentariu pe Facebook, la solicitarea făcută de zeci de organizații civice active în protestele de stradă, care i-au cerut o întâlnire săptămâna viitoare.

Tudose le-a propus o întâlnire pe data de 27 decembrie.

„Vă mulțumesc pentru urări. De asemenea, vî doresc și dumneavoastră numai gânduri bune. Legat de o posibilă întâlnire în perioada 27-30 decembrie, vreau să vă transmit că sunt deschis la dialog.

În acest sens, vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României și al românilor, iar acest lucru nu este posibil fără toleranță și deschidere la opinii contrare. Crăciun fericit!”, a scris Tudose, sâmbătă, pe Facebook, într-un comentariu lăsat la scrisoarea deschisă postată pe pagină comunității „Corupția ucide”.

43 de organizații civice, active în protestele de stradă față de propunerile de modificare a legilor Justiției și codurilor penale, au adresat o scrisoare deschisă premierului Mihai Tudose, în care îi solicită o întâlnire în perioada 27-30 decembrie, subliniind că dialogul este singură soluție pentru prezervarea și consolidarea democrației.

Au fost proteste și sâmbătă seara. Cel mai mare a fost la Iași, unde 2.000 de oameni au manifestat în Piața Unirii și au mărșăluit până la sediul PSD și Prefectură. Au mai fost proteste și la București, Baia Mare, Brașov, Cluj, Târgu Mureș, inclusiv în orașe mai mici, precum Beiuș.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.