Premierul Orban a fost amendat pentru că nu a purtat masca și pentru că a fumat într-un spațiu închis

Sursa foto: Victor Ponta/Facebook
Sursa foto: Victor Ponta/Facebook

Primul ministru Ludovic Orban a plătit, sâmbătă, două amenzi în valoare de 3.000 de lei pentru că a fumat într-un spațiu închis și pentru că nu a purtat masca într-un spațiu închis.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.

Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, arată un comunicat al Guvernului.

O fotografie în care apare premierul Ludovic Orban alături de mai mulți miniștri într-un birou, în timp ce fumează, a fost publicată de mai mulți lideri PSD pe Facebook, printre care Olguța Vasilescu sau Orlando Teodorovici.

În imagine apar ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan, premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Premierul Orban a spus, pentru Libertatea, că fotografia este făcută de ziua sa de naștere, pe 25 mai. „Au venit câțiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alții, lucruri de domeniul evidenței. (…) Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naștere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30 – 18:00, au venit la mine mai mulți colegi care se și văd în poză.

Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este norma, cu un pahar de ceva. Am stat de vorbă și i-am servit cu o gustare, cu un pahare de bere, nu am făcut nimic rău”, a declarat Ludovic Orban, pentru Libertatea.ro.

Premierul a spus că nu avea mască pentru că mâncase și că e posibil ca poza să fi fost făcută de cei care le-au servit masa. De asemenea, Orban a mai spus că își recunoaște greșeala privind fumatul în spații închise și că dacă va primi amendă o va plăti.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.