Premierul interimar Ciucă a făcut primele declarații și a cerut demisia unui șef din Guvern

Nicolae Ciucă FOTO: Gov.ro
Nicolae Ciucă FOTO: Gov.ro

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a demisionat, marți, la cererea premierului interimar, Nicolae Ciucă, potrivit Hotnews.ro. Tănase a spus că a avut o discuție cu Ciucă, iar premierul i-a transmis că va veni un alt secretar general la guvern.

Nicolae Ciucă a făcut și o primă declarație de presă în noua sa calitate de premier interimar.

„Am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului Executiv. În perioada următoare vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe gestionarea pandemiei COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în sprijinirea celor afectați de criză, ne vom concentra atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului 2021.

Vreau să-i mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru echilibrul pe care a reușit să-l realizeze între măsurile pentru COVID-19 și măsurile economice.

Voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării Naționale”, a declarat premierul interimar Nicolae Ciucă.

Actualul premier interimar, Nicolae Ciucă, va fi cel mai probabil propunerea de premier a președintelui Klaus Ionannis după consultările cu partidele care au intrat în Parlament, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.