Premierul britanic, a doua noapte la terapie intensivă. Cum se simte Boris Johnson

boris johnson
Foto: Foreign and Commonwealth Office / Wikimedia Commons

Premierul britanic Boris Johnson și-a petrecut a doua noapte la terapie intensivă, unde primește tratament pentru COVID-19, relatează BBC.

Boris Johnson este internat la Spitalul „Sfântul Toma” din Londra, unde este monitorizat cu atenție.

Starea de sănătate a premierului este „stabilă”, iar Johnson rămâne „binedispus”, a declarat purtătorul său de cuvânt marți seara.

Dominic Raab, secretarul Afacerilor Externe, care îi ține locul premierului Boris Johnson pe perioada în care acesta este internat în spital, a spus că este „încrezător” că prim-ministrul se va vindeca deoarece este un „luptător”.

Raab a mai arătat că Boris Johnson primește un tratament standard cu oxigen, și că respiră fără asistență (fără ventilatoare mecanice sau alt ajutor non-invaziv pentru respirație).

Premierul a fost internat în spital duminică, 5 aprilie, la sfatul medicului său, după ce continua să prezinte simptome de tuse și temperatură ridicată la 10 zile de când fusese testat pozitiv pentru coronavirus.

„Toate gândurile și rugăciunile noastre sunt acum alături de premier și de Carrie (Carrie Symonds este logodnica premierului; ea este însărcinată – n.r.), precum și de întreaga sa familie. Sunt încrezător că se va vindeca deoarece, dacă știu un lucru despre premier, este că e un luptător. Se va întoarce la conducere, și ne va ghida prin această criză”, a declarat Raab.

Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru coronavirus la data de 27 martie. La acea dată, el a spus că are doar simptome ușoare ale bolii.

La data de 3 aprilie, după 7 zile de izolare, Boris Johnson continua să aibă temperatură.

La data de 5 aprilie a fost internat în spitat din cauza „simptomelor persistente”, cu scopul de a i se face mai multe teste.

La data de 6 aprilie a fost mutat la terapie intensivă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.