Premieră. Un județ din România își face companie aeriană

avion
Foto: Lars_Nissen_Photoart / pixabay.com

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și primarul orașului Oradea, Florin Birta, au anunțat că se înființează o companie aeriană locală, pentru a asigura o mai bună conectarea a orașului cu restul țării, dar și cu Europa.

Compania ar urma să opereze din martie 2022 curse regulate către București. Până cel târziu în luna ianuarie vor fi cumpărate 2 aeronave.

„Obiectivul nostru este ca în luna septembrie să avem această companie şi să ne putem face rezervările pentru primăvara anului viitor. Dorim să achiziţionăm aeronavele în această toamnă sau cel târziu în luna ianuarie a anului viitor.

Prin urmare, vom face tot ce ţine de noi ca de anul viitor, din luna martie, când intră noul orar de zbor, noua companie să opereze de pe Aeroportul Oradea către aceste destinaţii”, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, în conferinţa de presă.

Primarul Oradei spune că e o premieră în țară și că va fi „un succes real”.

„Sunt domenii importante în care colaborarea dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea îşi spune cuvântul. Aceste colaborări duc la dezvoltarea oraşului şi a judeţului Bihor într-un ritm accelerat. Azi a venit rândul conectivităţii aeriene şi a Aeroportului Oradea, pentru că a avea un aeroport dezvoltat, care să ne conecteze cu capitala ţării mult mai bine şi vestul Europei, înseamnă a avea condiţii mult mai bune pentru locuitori, investitori şi turişti.

Credem că această companie aeriană pe care o înfiinţează, în premieră în ţară, primăria şi Consiliul Judeţean, va fi de un succes real şi îşi va arăta rezultatele în cursul anului viitor”, a menţionat, la rândul său, Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

Obiectivul asumat prin protocolul de colaborare presupune să se ajungă la minim trei zboruri pe zi în zilele lucrătoare între Oradea și București și minim două în zilele nelucrătoare, iar din luna octombrie a anului viitor să fie operaționale și curse către unul sau două aeroporturi internaționale din vestul Europei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.