Premieră. Un bărbat a fost condamnat la închisoare pentru că a omorât un câine

FOTO: SumaDesign/Pixabay.com
FOTO: SumaDesign/Pixabay.com

Judecătorii tulceni l-au condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pe un bărbat care a ucis un câine cu lovituri repetate de cuţit, deşi animalul nu prezenta nicio ameninţare, fiind legat în lanţ şi aflându-se într-un padoc, potrivit radioconstanta.ro.

Magistraţii au considerat fapta bărbatului cu atât mai revoltătoare, cu cât individul nu a manifestat nicio umbră de regret, ba din contră intenţia sa a fost clară aceea de a ucide patrupedul.

În plus, bărbatul nu este la primul conflict cu legea penală, având manifestări violente şi în familie. Din aceste considerente, dar şi pentru a preveni comiterea altor fapte grave, judecătorul a decis să-i aplice bărbatului pedeapsa închisorii, în regim de detenţie. Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată.

În primăvară, în Parlament a apărut un proiect de lege prin care torturarea sau uciderea animalelor să fie pedepsită în România chiar și cu zece ani de închisoare.

Iniţiatorii proiectului de lege au vrut ca uciderea cu intenţie a unui animal să fie pedepsită cu închisoare, de la 2 la 7 ani. Tot atâţia ani de detenţie riscă şi cei care organizează lupte de animale sau le torturează. Pedepsele sunt aceleaşi şi pentru persoanele care mutilează necuvântătoarele – e vorba, în special, de ce care le taie urechile, cozile sau corzile vocale.

În cazul în care autorul faptelor e chiar proprietarul sau crescătorul animalului, condamnarea poate ajunge până la 10 ani. Cazurile mai puţin grave sunt sancţionate în continuare cu amenzi, dar şi valoarea acestora a fost mărită, de la 3.000, la 10.000 de lei.

FOTO: SumaDesign/Pixabay.com

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.