Premieră în politica românească. Decizia luată de un europarlamentar USR PLUS

FOTO: Ramona Strugariu/Facebook
FOTO: Ramona Strugariu/Facebook

Ramona Strugariu, aleasă europarlamentar pe lista Alianței 2020 USR PLUS, a anunțat că își va publica toate cheltuielile pe care le presupune mandatul său și va da date despre întâlnirile cabinetului.

„Aş vrea să comunic aici (n.r. pagina sa de Facebook) prima decizie pe care am luat-o în calitate de europarlamentar român, mandatat de voi pentru a reprezenta România la Bruxelles, ca să rămână scrisă, în debut de mandat:

1. Toate cheltuielile acestui cabinet vor fi publicate, în transparență, pe site-ul meu.

2. Toate deplasările mele profesionale (scop, cost) vor fi publicate, în transparență, pe site.

3. Toate întâlnirile cabinetului (cu lobbişti, industrii samd), inclusiv cele ale asistenţilor, vor fi publicate.

Vă stau la dispoziție, oricând, pentru a detalia aceste aspecte.

Cabinetul nu acceptă întâlniri şi discuții pe teme de legislație sau de orice alt fel cu organizații şi structuri care nu sunt înscrise în Registrul Transparenței.

Uşa acestui cabinet nu va fi niciodată deschisă niciunei persoane/entități/ organizații care a obturat sau încălcat în vreun fel, în mod deliberat, libertatea presei, dreptul la liberă exprimare, drepturile şi libertățile fundamentale.

Vă mulțumesc şi îi invit pe toți colegii mei deputați europeni din toate celelalte grupuri şi partide politice să procedeze la fel”, a scris Ramona Strugariu pe Facebook.

Ramona Strugariu este licențiată în drept la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și are un master în drept european în cadrul aceleiași instituții de învățământ. A fost șefă de cabinet și asistent parlamentar în Parlamentul European, cu responsabilități în cadrul Comisiilor pentru libertăți civile, control bugetar, afaceri externe, precum și a Comisiei speciale pentru combaterea terorismului.

Potrivit ro100.ro, a gestionat proiecte-pilot de muncă în folosul comunității, reintegrare socială și mediu în România, în cadrul unui parteneriat între Ministerul Justiției din România și organizația VEBO din Elveția.

A gestionat proiecte sociale și de educație în România alături de Global Volunteers, un ONG din Statele Unite care desfășoară programe de sprijin pentru copiii în dificultate din spitale și centre de plasament din România. S-a implicat în numeroase proiecte civice în România și în Belgia. Este publicistă și autoare de poezie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.