Prefectul Capitalei: ”Nu carantinăm Bucureștiul!”

poliția politia polițist
Foto: Poliția Română / Facebook

Alin Stoica, noul prefect al Capitalei, a declarat că deocamdată nu se pune problema carantinării Bucureștiului, cu toate că rata de infectare a depășit pragul care ar impune acest lucru.

Prefectul a declarat că așteaptă analiza Direcției de Sănătate Publică, dar și că majoritatea specialiștilor care au analizat situația Capitalei cer sancțiuni mai dure și controale mai dese, însă nu și măsuri mult mai stricte.

”Trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare. Am dispus deja înăsprirea controalelor și căutăm baza legală pentru a suspenda activtatea celor care nu înțeleg să respecte restricțiile”, a declarat Alin Stoica.

Acesta a spus că Bucureștiul nu poate fi carantinat, chiar dacă rata de incidență a virusului în ultimele două săptămâni a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

Acest prag aduce automat, pentru orice altă localitate din țară, carantinarea. Motivele invocate de prefect pentru situația specială a Bucureștiului sunt următoarele:

”Bucureștiul are cam 25% din economia națională, e o mare aglomerație urbană. Trebuie luate în considerare toate elementele”.

Întrebat la ce populație se raportează autoritățile când vine vorba de Capitală, prefectul Stoica a spus că este vorba de ”două milioane o sutănouăzeci”.

”Nu carantinăm, se iau în calcul măsuri care să protejeze mai bine populația”, a adăugat acesta, spunând că persoanele care au fost vaccinate nu vor avea parte de vreun privilegiu suplimentar în perioada următoare.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.