Alimentația unui școlar este foarte bogată, deoarece consumul unor alimente bogate în nutrieenți îl ajută să se dezvolte sănătos și să aibă performanțe mai bune la școală.
În unele țări din lume, prânzul se ia la cantina școlii, iar nutriționiștii aleg cele mai bune variante pentru elevi.
Diferențele dintre țări sunt evidente. Dacă unele școli se bazează foarte mult pe fructe și pe legume proaspete, în alte țări se obișnuiește ca elevul să mânânce la școală mâncare de tip fast-food, mulți carbohidrați(pâine, piure de cartofi), dar și dulciuri.
În Statele Unite, spre exemplu, un elev primește o chiflă, mazăre verde, compot de fructe, piure de cartofi și șnițele cu ketchup.
Grecii, pe de altă parte, le oferă elevilor la prânz iaurt, salată de roșii și de castraveți, sărmăluțe în foi de viță, mandarine proaspete și orez cu legume și cu carne de pui.
Francezii pun mare preț pe o alimentație sănătoasă, iar elevii primesc la școală friptură, fructe proaspete, brânză, dar și legume fierte.
Martha Payne este o puștoaică în vârstă de 12 ani din Scoția care militează alături de tatăl său, David, pentru o alimentație sănătoasă în școli. Ea călătorește în toată lumea și vorbește despre importanța unei alimentații sănătoase care să ajute la dezvoltarea copiilor și la împiedicare obezității și a altor probleme de sănătate.
În ce țară v-ar plăcea să fiți elev și să luați prânzul?
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: