Prăbușirea avionului din China, cu 132 de oameni la bord, a fost un act intenționat

avion prăbușit china eastern
Sursa: Captură Twitter

Prăbușirea avionului companiei Eastern Airlines din China în luna martie a acestui an a fost un act intenționat, au declarat oficiali americani pentru ABC News.

132 de persoane au murit când aeronava Boeing 737-800 s-a prăbușit în munți, după o coborâre aproape verticală. Imaginile surprinse arată că avionul se îndrepta spre pământ, cu partea din față orientată în jos.

Aeronava, care zbura de la Kunming la Guangzhou, s-a prăbușit într-o zonă din Guangxi. Toți cei 123 de pasageri și cei 9 membri ai echipajului au murit.

avion prăbușit china eastern
Sursa: Captură YouTube

Oficialii care au vorbit cu jurnaliștii de la ABC News au spus că flapsurile avionului nu erau desfăcute, iar trenul de aterizare nu fusese scos. De asemenea, coborârea aproape verticală a avionului ar fi necesitat impunerea intenționată a acestei direcții.

Avionul s-a prăbușit cu o forță atât de mare încât a creat un crater de 20 de metri în pământ, potrivit oficialilor chinezi.

ABC News mai relatează că investigatorii au analizat backgroundul și viețile private ale piloților și sunt de părere că unul dintre ei avea anumite probleme și trecea printr-o perioadă dificilă în acel moment.

Nici investigatorii chinezi și nici reprezentanții Boeing nu au descoperit până acum vreo problemă tehnică a avionului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.