Poze cu Transfăgărășanul în 2012. Peisajele năucitoare ale drumului-minune

poze_transfagarasan_01
Foto: Andreea Dogar

Transfăgărășanul, deschis oficial pe 30 iunie, va primi turiști în 2012 până la sfârșitul lunii septembrie. După Transalpina, GreatNews a făcut și turul Transfăgărășanului, pe porțiunea cuprinsă între Piscul Negru și Bâlea Lac. În galeria foto de mai jos găsești poze cu Transfăgărășanul în vara 2012.


Transfăgărășanul – informații utile

Transfăgărășanul are o lungime de 92 de kilometri, fiind cuprins între comuna Arefu din județul Argeș și comuna Cârțișoara din județul Sibiu. Transfăgărășanul face parte din Drumul Național 7C.

Punctul cel mai înalt de pe Transfăgărășan se află în apropierea tunelului Bâlea, săpat în muntele Paltinu. Aici, aproape de Lacul Bâlea, Transfăgărășanul ajunge la 2.042 de metri.

Transfăgărășanul este asfaltat în totalitate, dar există porțiuni cu gropi și cu asfalt spart. Viteza maximă admisă pe Transfăgărășan este de 40 km/h.

În lunile iulie, august și septembrie, Transfăgărășanul este închis între kilometrii 104 și 130 pe timpul nopții, mai exact între orele 21:00 și 7:00.

Transfăgărășanul va fi deschis în 2012 până la data de 31 octombrie. De regulă, sectorul cuprins între Piscu Negru (județul Argeș) și cabana Bâlea Cascadă (județul Sibiu) este închis circulației rutiere de la 1 noiembrie până la 30 iunie. În acea perioadă, la Lacul Bâlea se poate ajunge numai cu telecabina, de la cabana Bâlea Cascadă.

Pe Transfăgărășan există 18 sectoare de drum cu pericol de căderi de pietre, cuprinse între kilometrii 57 și 132, potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Pe aceste sectoare nu se recomandă staționarea.




Fotografii: Andreea Dogar, Cătălin Stănoiu

Dacă ți-au plăcut fotografiile, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.

Ce este GreatNews.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version