Povestea unui ministru care acum e curier pe bicicletă

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Sayed Sadaat a fost ministru al Comunicațiilor în guvernul afgan. A decis să se mute în Germania în decembrie, anul trecut și speră la un viitor mai bun. Acum locuiește în orașul Leipzig și face curierat cu bicicleta.

Unii din Afganistan l-au criticat pentru că a acceptat o astfel de muncă într-o țară străină. „Nu am de ce să mă simt vinovat. Sper ca alți politicieni să urmeze aceeași cale, să muncească pentru oameni în loc să se ascundă”, a spus Sayes Saddat, în vârstă de 49 de ani.

Fostul ministru are studii de IT și telecomunicații. Nu și-a putut găsi un loc de muncă pe măsura experienței și studiilor sale pentru că nu vorbea limba germană. „Limba este cea mai importantă parte”, a declarat Sadat.

Zilnic, pe lângă munca de șase ore, face câte patru ore de limba germană la o școală.

„Primele zile au fost interesante, dar dificile. Cu cât ieși mai mult și întâlnește oameni, cu atât înveți mai mult”, a mai spus fostul ministru afgan.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.