Povestea unei afaceri făcute din bani puțini, cu materiale la modă în vremea bunicilor

FOTO: Arhivă personală/Silkdom/via Adevarul.ro
FOTO: Arhivă personală/Silkdom/via Adevarul.ro

În doar șase luni, Mădălina Nistor, angajată la o multinațională, a reușit să pună pe picioare o afacere de succes. Face poșete din mătase naturală, realizate manual. Prima investiție a fost de doar 6.000 de euro.

Antreprenoarea a povestit pentru Adevarul.ro că povestea de dragoste cu mătasea a început în copilărie. Bunica a învățat-o că „mătasea nu este un lux, că poate fi purtată oricând și oriunde, că nu greșești niciodată purtând mătase”.

Dar ideea unei afaceri cu mătase i-a apărut înainte de botezul fiului ei. Și-a dorit un clutch din mătase, pe care să nu plătească foarte mulți bani, însă nu a găsit. Ofertele la produse semnate de mari creatori de modă erau în jurul sumei de 1.000 de euro.

Așa s-a hotărât să deschidă cufărul cu mătăsuri pe care le colecționează de la 16 ani. Ideea ei s-a concretizat în aproximativ două săptămâni, însă până la o afacere a mai trecut un an. Despre investiție spune că și-a amortizat-o în doar șase luni.

„De la început am lucrat cu specialist în branding, în IT, în producţie. Avem mătăsuri care costă şi 200 de euro metrul. Clutch-urile sunt realizate din mătase naturală la exterior şi catifea de mătase la interior. Fiecare produs este unicat.

În plus, am decis să ne protejăm brandul, aşa că am înregistrat marca la OSIM. După primele şase luni în care am amortizat investiţia, sperăm ca de acum să vedem şi profitul”, le-a povestit Mădălina Nistor jurnaliștilor de la Adevărul.

Produsele de mătase Silkdom, pe care le produce Mădălina, costă, în medie, 200 de euro, și se adresează clienților cu venit peste medie. Clienții au în jur de 40 de ani, „vor să se delimiteze de mass market, sunt interesați de obiecte de statut, apreciază unicitatea, iubesc culoarea și au curajul să poarte obiecte care vorbesc despre personalitatea lor”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.