Povestea tinerei de 24 de ani ce a descoperit că are cancer: „Un banal test de sânge mi-a salvat viața”

Nella Pignatelli

Sursa: Nella Pignatelli

Nella Pignatelli, o tânără de 24 de ani din Marea Britanie, a descoperit că suferă de cancer după ce a mers la doctor, deși inițial a amânat un control, relatează BBC.

„Un banal test de sânge mi-a salvat viața”, spune ea acum.

Nella a fost diagnosticată cu leucemie în urmă cu 18 luni, după ce a mers la doctor deoarece se simțea obosită și avea respirația îngreunată când mergea. Inițial, ea a crezut că suferă de „long COVID” (COVID de lungă durată).

„Începusem un nou job și tot timpul mă simțeam foarte obosită. Când am avut două sângerări din nas care au durat o oră am ajuns în punctul în care, după 3 luni de simptome, am simțit că înnebunesc”, a relatat tânăra.

Nella s-a dus la doctor și a făcut mai întâi un test de sânge. Apoi, i s-a spus că trebuie să facă și un test de măduvă osoasă, care a relevat că tânăra de 24 de ani suferea de leucemie acută și că avea nevoie urgentă de chimioterapie.

Leucemia este un cancer al sângelui. Leucemia acută progresează foarte rapid și agresiv, iar de regulă pacienții au nevoie de tratament imediat.

„Tu îți cunoști cel mai bine corpul. Îmi pare rău că nu am mers la medic mai devreme deoarece aș fi putut să fiu tratată mai repede”, a mai povestit ea.

Acum, ea îi încurajează pe oameni să își facă programare la medic cât mai rapid dacă au semne de întrebare cu privire la starea lor de sănătate.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat în Marea Britanie pe 2.000 de persoane, circa 1.000 dintre cei intervievați au recunoscut că au amânat o vizită la medicul generalist atunci când au avut probleme de sănătate. Mulți dintre ei au spus că au făcut acest lucru deoarece le era teamă ca nu cumva să afle că erau bolnavi.

Alții au spus că era dificil de obținut o programare, în vreme ce unii s-au temut să nu îl facă pe medicul de familie să își piardă timpul.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version