Povestea tânărului care a fost surprins călare prin centrul Iașului

Foto: Ovidiu Canura/Facebook
Foto: Ovidiu Canura/Facebook

O imagine cu un tânăr oprit de polițiștii din Iași în timp ce mergea călare prin centrul orașului a devenit virală pe Facebook. Potrivit bzi.ro, acesta este dintr-o comună din apropierea Iașului, însă de o perioadă de timp locuiește într-un cartier de la periferia Iașului.

Tânărul s-a dus călare la o maternitate din Iași, unde soția sa a adus pe lume un băiețel. A ales să meargă călare pentru că au fost impuse restricții în ceea ce privește transportul în comun.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală.

Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a spus Sergiu Ciobatariu, pentru bzi.ro.

„Pe data de 25 martie, în timp ce se aflau în timpul atribuțiunilor de serviciu, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Iași au identificat un tânăr de 22 de ani, care se deplasa cu un cal pe raza municipiului Iași.

Tânărul a prezentat polițiștilor o declarație pe propria răspundere, completată în conformitate cu Ordonanța Militară 3/2020, dar față de acesta a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, în coformitate cu HCL 198/2000”, au precizat autoritățile.

Polițiștii nu l-au sancționat pe bărbat și doar i-au dat un avertisment.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.