Povestea singurului fotomodel în scaun cu rotile din România

Magda Coman (Facebook)
Magda Coman (Facebook)

Magda Coman are 32 de ani și, cu toate că nu își poate folosi picioarele, este fotomodel. Este doar un exemplu de voință și curaj al uneia din cele peste 700.000 de persoane cu dizabilități din România.

Magda Coman este singurul fotomodel în scaun cu rotile din România. Ea este paralizată de peste zece ani, când a fost implicată într-un accident rutier, scrie Digi 24.

Tânăra a urmat numeroase tratamente psihoterapeutice și a găsit puterea de a reveni pe podium.

”Am încercat sa redevin de fapt ce am fost și înainte, cu toate că mă deplasam altfel și sub o altă formă, totuși, faptul că am trimis la o agenție în Germania fotografiile mele și book-ul meu de atunci m-a făcut să-mi recapăt încrederea în mine și să mă reîntorc în lumea pe care eu o lăsasem fara voia mea și în care probabil nu credeam că voi mai reveni niciodată”, a precizat Magda Coman pentru sursa citată.

Tânăra a pozat în Germania, având contracte în Europa, dar și prezentări de modă în Statele Unite. Cu toate că nu s-a simțit niciodată discriminată în străinătate, țările occidentale făcând eforturi susținute pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități, Magda s-a întors în România.

”M-am şi căsătorit, am dat naştere unei fetiţe, după ce mi s-a întâmplat. Și mi-am dorit, ţin minte încă de când eram pe patul spitalului, fiind aproape de persoanele bolnave, să înfiinţez o asociaţie”, a povestit Magda Coman, care conduce de trei ani o organizație care promovează imaginea persoanelor cu dizabilități.

”Frumusețea înainte o percepeam altfel, frumusețea pentru mine era să ai un trup perfect și să fii întotdeauna pusă la punct. Acuma, consider că oamenii sunt frumoși atunci când au un interior frumos, când exprimă bunătatea și când chiar le pasă de ceea ce se întâmplă. Sufletul omului nu cred că-l poate schimba nimeni”, a mai spus Magda Coman.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Universitatea din România cea mai bine clasată în topul celor mai bune din lume în funcție de performanță
Geniu al școlii românești, admis la cea mai bună universitate din Europa
Barmanul român care a ajuns lector la universitate în Marea Britanie