Povestea românilor care au cumpărat restaurantul în care abia își permiteau un hamburger când erau copii

Foto: Benu Marinescu (Facebook)

Una dintre cele mai vechi pizzerii din Complexul Studențesc din Timișoara a fost vândută de proprietarii afacerii. Cumpărători sunt 2 tineri antreprenori care, atunci când erau în liceu, rar își permiteau să mănânce un hamburger de acolo, relatează adevărul.ro.

Benu Marinescu și Emanuel Asoltanei sunt 2 antreprenori din Timișoara. Ei au cumpărat Napoleon, una dintre cele mai vechi pizzerii din Timișoara.

„În liceu veneam la Napoleon să ne luăm Hamburger Țigănesc o dată pe săptămână și abia făceam rost de bani să luăm un hamburger și să-l împărțim. 15 ani mai târziu, Dumnezeu ne-a ajutat și am achiziționat Napoleon România cu scopul de a duce povestea mai departe și să ne punem cunoștințele pentru a face ceva mai frumos. Brothers for life P.S. De acum putem mânca hamburger țigănesc mai des”, a scris pe Facebook Benu Marinescu, unul dintre cei 2 asociați.

„Eu și Manu, asociatul meu, suntem colegi din generală. Inclusiv la liceu am fost colegi de bancă majoritatea timpului. Napoleon avea hamburgerul țigănesc, care era preferatul meu și al lui Manu. Când făceam rost de bani și veneam de la Lugoj la Timișoara mergeam să luăm un țigănesc. Uneori aveam bani de 2, dar de multe ori nu aveam bani și luam un singur hamburger pe care îl împărțeam”, a povestit Marinescu pentru adevărul.ro.

Foto: Benu Marinescu (Facebook)

Benu Marinescu s-a lansat în afaceri în 2016, când a amenajat în garajul casei părinteşti un fast food în care producea mâncare pe care o livra la domiciliu. Acum, din lanțul Benfast fac parte 3 restaurante: unul în centrul Lugojului, altul în centrul Timișoarei și unul în magazinul Dedeman din Lugoj.

„Vrem să păstrăm spiritul și evident preparatele consacrate. Ei încă fac carnea la mână, încă fac maioneza la mână, cartofii sunt de casă, tăiați la mână. Pe mine asta m-a fascinat. Nu îmi venea să cred că în 2023 cineva încă mai face maioneză așa cum trebuie, cum o face mama acasă”, a mai declarat Benu Marinescu pentru „Adevărul”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.