Povestea româncei care a luat BAC-ul la 43 de ani. La ce facultate vrea să se înscrie

Cătălina Duzinschi. Foto: Digi24

Cătălina Duzinschi a absolvit Bacalaureatul la 43 de ani, fiind cu un sfert de secol mai în vârstă decât majoritatea elevilor care au susținut examenul în această vară.

A obținut media 6,70, o performanță având în vedere că femeia muncește și are o familie.

”Pentru copiii mei a fost o lecție foarte importantă asta. Eu le-am arătat o lecție, nu neapărat le-am explicat, le-am arătat o lecție, ce mult contează să înveți la timp”, explică mama de 43 de ani, care este cosmetician.

”Încă nu văd așa, ca pe un mare wow, ba uneori m-am rușinat că n-am făcut la timp, sincer. Era o obligație, pentru că eram conștientă că nu se poate fără pasul asta, fără etapa asta nu se poate și atunci nu-mi pare rău, aș relua oricând”, a povestit Cătălina pentru Digi24.

Ea a explicat și de ce i-a luat atât de mult timp să susțină examenul de Bacalaureat.

”După Revoluție, era trendul ăla că toată lumea trebuia să devină contabil. Nu au fost de acord părinții să rămân pe linia asta, limbi străine, și s-a insistat să merg la Economic. Acolo o să ieși contabilă, faci ceva în viața, câștigi bani”, a mai spus femeia.

Cătălina Duzinschi a adăugat că își dorește să se înscrie la facultatea de Medicină, la specialitatea de Asistență Medicală.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.