Povestea Nicoletei, tânăra care vrea să planteze 1 milion de copaci în România

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Nicoleta Cărpineanu are 21 de ani, este originară din Zalău și acum trăiește în Marea Britanie. În Brighton a început să mixeze și a devenit DJ Nico de Transilvania. Potrivit Știrile Pro TV, toate fondurile strânse din vânzarea celui mai recent album, „Be One”, au fost trimiși către un proiect de plantare a copacilor în România.

În primăvara acestui an, printr-un proiect-pilot, a reușit să planteze 100 de stejari în satul Cobor, pe Colinele Transilvaniei. Apoi a continuat și a lansat ONG-ul  “Forests Without Frontiers” – „un apel ce a prins mult mai bine la străini decât în rândul românilor”. Românca a reușit să strângă, prin acest ONG, destule fonduri, cât să planteze 15.000 de arbori.

Pomii au fost plantați în apropierea Lacului Vidraru, iar printr-un parteneriat încheiat cu Fundația Conservation Carpathia, care a pus la dispoziție 3 hectare de teren, au angajat oameni care locuiesc în localitățile din Munții Făgăraș.

Puieții vor fi introduși într-o arie naturală de protecție a pădurilor, Natura 2000, înlocuiți dacă este cazul și îngrijiți până la maturitate.

„Mi-am dat seama de faptul că prezervarea mediului este legată intrinsec de protejarea tradițiilor, instrumentelor și folclorului. Dacă pierdem pădurile, pierdem și comunitățile de acolo, se risipește cultura lor populară. Atât pădurile, cât și tradițiile au nevoie de protecția noastră, a tuturor”, a transmis Nicoleta Cărpineanu, printr-un comunicat de presă.

În următorii 5 ani, Nicoleta dorește să planteze un milion de copaci în zonele defrișate din România.

Muzica pe care o mixează are influențe folclorice românești. „Ideea a fost de a face folclorul românesc, instrumentele și versurile mult mai cunoscute în lume și mai accesibile pieței internaționale. Eu fiind DJ de muzică globală electronică, am vrut să am mai multe piese cu elemente de acasă pe care să le mixez sau să le includ în show-ul meu. Această inspirație a venit din călătoriile mele în lumea întreagă ca DJ, de unde am colecționat muzică de dans cu elemente tradiționale specifice locului. Eu mixez Global Electronic Beats, pe vremuri mixam Balkan Beats, dar acum îmi place să includ elemente din lumea întreagă. Mă consider o persoana globală, cu rădăcini în România”, mai spune românca.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.