Povestea lui Thunder, calul care a fost abandonat pe câmp

FOTO: Anca Ungurenuș/Gazeta de Sud
FOTO: Anca Ungurenuș/Gazeta de Sud

Thunder a fost găsit în urmă cu aproximativ o săptămână pe un câmp de lângă localitatea doljeană Ișalnița. Două femei, voluntare la o asociație de protecția animalelor l-au urmărit mai multe zile și după ce au văzut că nimeni nu se interesează de soarta lui au, nu primea apă și dormea pe câmp, în același loc, s-au interesat să-l salveze. În ziua în care au decis acest lucru l-au găsit căzut la pământ.

Cei de la Vier Pfoten au decis zilele trecute că e cazul ca Thunder să plece spre o clinică veterinară din Ungaria, acolo unde va fi supus unei intervenții chirurgicale.

Până acum, potrivit președintelui Vier Pfoten România, Kuki Bărbuceanu, s-au strâns 2.000 de euro pentru operația calului din donații.

„Dacă nu va avea dureri și nu va avea de suferit, atunci va trăi în curtea unui iubitor de animale, sper, până la adânci bătrâneți.

În cazul în care vor exista suferințe, dureri și va fi un total disconfort pentru viața lui, probabil că va fi eutanasiat. Din păcate, ne întâlnim des cu astfel de cazuri, din ce în ce mai des în ultima vreme. Am avut, până acum, trei cai care nu au mai putut fi recuperați, pe care a trebuit să îi eutanasiem. Dar luptăm.

Cu asta ne ocupăm și ne dăm toată silința, până la ultima speranță, să trăiască în condiții cât mai bune”, a declarat Kuki Bărbuceanu pentru jurnaliștii de la Gazeta de Sud, cei care au urmărit povestea lui Thunder.

Mădălina Răducanu, una dintre cele două persoane care l-au salvat pe Thunder speră ca acesta să se facă bine. „Mi se pare un lucru normal, pe care ar trebui să îl facă orice om care găsește un animal într-o situație disperată. Nu e vorba de mândrie sau de altceva la mijloc. Mă simt emoționată, mi-e greu că nu o să-l mai văd, m-am atașat de el. Sper să fie bine”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.