Povestea lui Bobiță, un câine din Vaslui care a rezistat o lună singur și fără mâncare

FOTO: Captură Știrile Pro TV
FOTO: Captură Știrile Pro TV

Din cauza restricțiilor de circulație, o femeie care locuiește în Galați nu a reușit să ajungă la un cățel din Vaslui, pe care îl avea în grijă după ce mama ei a decedat.

După ce și vecinii au refuzat să o ajute, într-un final, femeia a cerut ajutorul unei asociații de protecția animalelor. După aproape o lună, câinele, pe nume Bobiță, a ajuns în grija unor voluntari și se bucură de un tratament special.

Potrivit Știrile Pro TV, Bobiță are 12 ani, iar femeia din Galați mergea des la el. „Fiindcă era singur și nu mai avea chef nici de mâncare, mai mult voia să se joace. Când plecam, mă conducea până la poartă, se culca în poartă și nu-mi dădea voie să plec. Mi-era foarte milă de el”, a povestit Rodica, stăpână animalului.

Medicul veterinar Lilu David, de la Asociația „Help Lăbuș”, care a luat în grijă animalul, a spus că Bobiță era plin de căpușe și de paraziți. Din păcate, în urma analizelor s-a descoperit că are și virofilarie, o boală gravă din cauză că nu a fost deparazitat corespunzător, dar și hepatită.

Un voluntar al Asociației Help Lăbuș, care a mers să salveze cățelul a spus că atunci când a ajuns la curte „Bobiță venit vesel, dar mai greoi și se vedea că forța lui era puțin slăbită”.

Membrii asociației spun că în această perioadă au destul de multe solicitări pentru a interveni în case în care au rămas singure animalele de companie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.