Povestea incredibilă a unui băiat de 13 ani: S-a trezit chiar înainte să fie deconectat de la aparate

Revenirea tânărului Trenton este considerată miraculoasă atât de părinți, cât și de medici. Foto: Jennifer Reindl / Facebook

Un băiat de 13 ani din statul american Alabama și-a redobândit conștiența la scurt timp după ce părinții săi au semnat documentele pentru a-i fi prelevate organele.

Trenton McKinley a suferit traumatisme cerebrale severe, după ce a căzut dintr-o remorcă și s-a lovit la cap. Medicii i-au anunțat pe părinți că nu își va reveni și că organele sale pot fi folosite la salvarea vieților a cinci copii care așteptau un transplant.

Cu o zi înainte să fie deconectat de la aparate, Trenton a dat semne că își revine. Adolescentul suferise șapte fracturi ale craniului în accidentul petrecut în orașul Mobile, Alabama, în luna marite.

De atunci, tânărul a fost supus mai multor intervenții chirurgicale, suferind și un blocaj renal, dar și un stop cardiac.

Trenton a fost mort timp de 15 minute pe masa de operație, episod în urma căruia medicii au spus că ”nu va mai fi normal niciodată”.

Mama sa, Jennifer Reindl, a spus că a semnat documentele pentru prelevarea organelor fiului său după ce a aflat că poate salva alți cinci copii.

”Am spus da, fapt care a însemnat că Trenton avea să fie ținut conectat la aparate pentru ca organele sale să fie în stare bună înainte de donarea lor”, a declarat mama lui Trenton, citată de BBC.

”A doua zi, când era programat la ultimul test cerebral și să îi fie declarat decesul, semnele vitale s-au îmbunătățit brusc”, și-a amintit Jennifer Reindl.

Trenton a început, de atunci, un lung și greoi proces de recuperare. Suferă în continuare de dureri și crize, urmând să fie operat din nou la craniu.

Chiar și așa, băiatul de 13 ani poate merge și vorbi, citește și chiar rezolvă probleme de matematică, a adăugat mama sa, care crede că este vorba de ”un miracol”.

Tânărul a povestit experiența pe care a trăit-o în zilele în care nu a fost conștient: ”Eram într-un câmp deschis și mergeam înainte. Cred că doar Dumnezeu poate explica asta”, a spus Trenton.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.