Povestea elevului care s-a calificat la patru olimpiade naționale în același an școlar

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

Un elev în vârstă de 15 ani, din Moreni, Dâmbovița, a reușit performanța de a se califica la fazele naționale a patru olimpiade școlare, potrivit Digi24. Ionuț Savu, elev în clasa a IX-a la Liceul „I.L. Caragiale” din Moreni, e în faza națională la olimpiadele de Matematică, Fizică, Informatică și Astrofizică.

„Încă de când eram mic mă pasiona felul în care funcţionează lucrurile şi mă tot uitam la diverse documentare. Tot timpul mi-am dorit să ştiu mai multe, să descopăr eu anumite lucruri. De-abia dintr-a V-a, a VI-a, am putut să aprofundez”, a povestit elevul, pentru Digi24.

Competiția de Matematică „Euclid” este primul concurs la care a participat, în clasa a III-a. Acum e la a patra calificare în faza națională a olimpiadei de Fizică, a treia la Informatică și prima la Matematică, respectiv Astrofizică.

„Cred că ar trebui să putem face cu toţii mult mai mult pentru astfel de copii. Ar trebui să fie motivaţi financiar, că până la urmă acolo ajungem, mai mult şi poate că, plecând de la exemple de astfel de elevi, mulţi alţi elevi, care sunt şi ei inteligenţi, ar munci mai mult şi ar avea rezultate mai bune”, a declarat profosorul de matematică Sorinel Dumitrescu, pentru Digi24.

Părinții lui Ionuț Savu spun că nu l-au forțat niciodată să învețe, însă nici nu l-au neglijat.

„L-am încurajat şi l-am mai învăţat un lucru: chiar de sunt undeva sus şi pot să ajungă, să nu rămână acolo, să nu se îmbete cu apă rece, pentru că viaţa nu se termină nici la olimpiadă, nici la liceu, viaţa merge înainte şi să fie oameni buni, chiar de vor ajunge undeva, să fie în primul rând oameni, pentru că asta contează”, a declarat mama lui Ionuț, Cristina Savu, pentru Digi24.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.