Povestea elevilor români care n-au bani să meargă la finala unui concurs organizat de NASA

Patru elevi din Timișoara s-au calificat în finala unui concurs de robotică organizat de NASA și Agenția Spațială Europeană, însă nu vor putea participa din cauza lipsei banilor.

Echipa heRObotics, de la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timișoara, a obținut calificarea în finala Concursului International Zero RObotics, după ce au participat la întrecerile desfășurate între septembrie și decembrie 2016.

Silaghi Fineas – clasa a X-a Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara, Ciuleanu Vlad Mihai – clasa a X-a Colegiul Național „C.D.Loga” Timișoara, Candreanu David – clasa a X-a Colegiul Național „C.D.Loga” Timișoara si Prodaniuc Pavel – clasa a X-a Liceul Teoretic „J.L.Calderon”, coordonati de profesorul Gabriela-Nusa Cojocaru – Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara – formează una dintre cele șase echipe calificate în finala concursului iternațional, care are ca scop programarea roboților SPHERES, sateliți experimentali de la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Reprezentanții României nu au, însă, banii necesari pentru a călători în Statele Unite ale Americii. Fiala concursului are loc în 27 ianuarie, în Massachusetts, SUA:

La concurs au participat elevi din America de Nord, Europa și Australia. În prezent, tinerii elevi din România caută sponsorizări pentru a face drumul până la MIT, însă au nevoie de peste 10.000 de dolari pentru a-și finanța călătoria.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.