Povestea elevei din Vaslui care a obținut media 9,96 la BAC, deși a devenit mamă în clasa a 12-a

Maria Elisa Pălimaru a fost sprijinită de tatăl fetiței lor, și el adolescent, dar și de bunici. Eleva din Vaslui visează să devină arheolog.

Maria Elisa Pălimaru a obținut două note maxime la Bac 2016 (Facebook)
Maria Elisa Pălimaru a obținut două note maxime la Bac 2016 (Facebook)

O elevă din Vaslui a obținut a treia medie pe județ la Bacalaureat, cu toate că a născut la sfârșitul anului trecut.

Maria Elisa Pălimaru, care trăiește într-o comună în apropierea Vasluiului, a făcut naveta la un liceu din reședința de județ pe toată perioada școlii.

Cu toate că a devenit mamă în decembrie 2015, Maria a reușit să termine clasa a 12-a printre premianți, iar la examenul de Bacalaureat a obținut note extraordinare.

Tânăra mamă a absolvit cursurile de științe sociale la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. La Bacalaureat, ea a obținut nota maximă la Istorie și Georgrafie, în timp ce la Limba și Literatura Română a primit 9,90.

„Eleva a născut în decembrie, dar a continuat să vină la şcoală. Nu a lipsit deloc, a terminat premiantă şi a luat şi bacalaureatul cu notă mare. A fost ajutată şi de colegii de clasă, nu au marginalizat-o, din contră, au ajutat-o. Schimbările din viaţă nu au dărâmat-o, a reuşit să se mobilizeze şi a învins. O felicit şi îi doresc succes”, a precizat Cătălin Ignat, directorul Liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, citat de Adevărul.

Maria, care are o fetiță, vrea să devină arheolog.

“Vreau să urmez Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi să devin arheolog. Voi face primul an la distanţă, deoarece este încă mică fetiţa, are abia şapte luni. Din anul II aş vrea să mă transfer la zi”, a spus Maria Elisa Pălimaru, care a obținut a treia medie pe județ, după doi elevi care au obținut numai note de 10 la Bac 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Rezultate BAC 2016. Note și promovabilitate în toată țara
Eleva de la țară care a luat 10 la Evaluarea Națională: „Nu numai la oraș se poate învăța”
Surpriza unei eleve cu 3,45 la Evaluarea Națională. Cât a luat după contestație