Povestea incredibilă a copilului de mingi care a devenit erou în China

Stephen White este un puști australian în vârstă de 12 ani. În timpul meciului China – Arabia Saudită, de la Cupa Asiei, el l-a ajutat pe portarul Wang Dalei să apere un penalty.

China a câștigat cu 1-0 meciul cu Arabia Saudită, disputat la Brisbane, în urmă cu două zile, în prima etapă a Grupei B de la Cupa Asiei.

Victoria ”dragonilor” a venit târziu, printr-un gol norocos, marcat din lovitură liberă de vedeta Yu Hai în minutul 81.

Cu câteva clipe mai devreme, saudiții, care sunt pregătiți de antrenorul român Cosmin Olăroiu au primit un penalty, după ce Ren Hang l-a faultat în careu pe atacantul ”șoimilor verzi” Naif Hazazi.

Același Hazazi a insistat să execute lovitura de la 11 metri. Emoționat, chinezul Wang Dalei i-a cerut părerea băiatului australian care stătea în spatele porții sale. Stephen White i-a arătat colțul din stânga.

Wang s-a conformat și a apărat șutul sauditului. A fost momentul decisiv al partidei, la finalul căreia portarul chinez s-a dus să îi mulțumească puștiului australian.

Acesta a fost invitat în tabăra ”dragonilor” pentru a-i cunoaște pe componenții naționalei Chinei, care par să-l fi adoptat deja ca talisman pe băiatul de 12 ani. Stephen White are 12 ani și visează să se facă portar.