Povestea celui mai scump conac scos la vânzare în România

Conacul Udriște-Năsturel, din Giurgiu, ridicat de rudele domnitorului Matei Basarab în secoulul al XVII-lea, a fost scos la vânzare. Potrivit Digi24, clădirea a fost construită doar din piatră mare, șlefuită.

„Piatra aceasta a fost adusă de la Russe, din Bulgaria! Pentru că atunci, pe timpul acela, nu erau materiale de construcţie la noi.

Cărturari înrudiţi cu domnitorul Matei Basarab, implicaţi în introducerea limbii române în tipografiile şi bisericile Ţării Româneşti, boierii Năsturel şi-au dorit o reşedinţă diferită de arhitectura epocii: două case lipite, cu arcade boltite şi intrări separate, dar… cu saloane, tunele de refugiu şi crame… identice, pentru fiecare-n parte”, a declarat custodele conacului, Nicoleta Milan, pentru Digi24.

În anul 1949 conacul a fost preluat de comunişti, i-au fost reparate pagubele cauzate de incendiul din 1931, şi a devenit CAP! După 1990, l-a administrat Muzeul Naţional al Ţăranului Român! L-a îngrijit şi a organizat expoziţii şi concerte muzicale, pentru public.

De vreo doi ani, familia moștenitoare l-a redobândit, i-a închis porţile şi l-a scos la vânzare, potrivit Digi24.

Proprietarii actuali ai conacului, l-au scos la vânzare pentru suma de 1,8 milioane de euro, fiind, în acest moment, cel mai scump conac disponibil pentru vânzare, de pe piaţă, spun reprezentanții proprietarului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)