Povestea celui mai modern spital din Moldova. La Odobești vor veni să lucreze profesori universitari din străinătate

Spitalul Orășenesc Odobești, care deservea peste 30.000 de locuitori ai regiunii, a fost transformat în azil de bătrâni în urmă cu șapte ani. Foto: Monitorul de Vrancea
Spitalul Orășenesc Odobești, care deservea peste 30.000 de locuitori ai regiunii, a fost transformat în azil de bătrâni în urmă cu șapte ani. Foto: Monitorul de Vrancea

Cel mai modern spital din Moldova va fi construit la Odobești, oraș care nu mai are, din anul 2010, un centru de tratare a bolnavilor.

Primăria Odobești a aprobat recent punerea la dispoziţie a unui teren în suprafaţă de şase hectare, pentru construirea în regim privat a unui spital modern, scrie Adevărul. Spitalul cu 160 de paturi va fi construit de un fond de investiții din Italia, care deține mai multe astfel de centre medicale și în alte țări din Europa.

„Este o investiţie de aproximativ 200 de milioane de euro. Spitalul va avea 160 de paturi de internare şi în cadrul lui vor funcţiona opt secţii medicale, unele dintre specialităţi fiind o premieră în zona Moldovei. Conform investitorului, lucrările vor începe în primăvara lui 2018 şi termenul de execuţie va fi doar de un an”, a declarat primarul Daniel Nicolaş pentru sursa citată.

Potrivit edilului, echipa de medici care va lucra în cadrul spitalului va fi una internațională. Cel puțin 10 la sută din personalul medical va veni din străinătate.

”Vor veni să lucreze mari profesori universitari din străinătate, în colaborare cu medici români”, a explicat primarul din Odobești, localitate din județul Vrancea cu o populație de aproape 10.000 de locuitori.

Potrivit autorităților locale, spitalul privat va avea un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar serviciile pacienților vor fi decontate. Va exista, de asemenea, o latură privată a instituției medicale, unde pacienții vor plăti serviciile.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.