Povestea campionului David Popovici. La 4 ani a fost diagnosticat cu scolioză

David Popovici. Foto: FRNPM / Facebook

David Popovici a impresionat la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, unde a câștigat trei medalii de aur și una de argint.

Povestea sportivă a lui David a început la 4 ani. Medicul pediatru l-a diagnosticat cu scolioză și le-a recomandat părinților să-l ducă la înot.

Ce a început ca un tratament pentru scolioză s-a transformat într-o pasiune și apoi a început să se contureze și o carieră. Pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, care îi este profesor și acum, David Popovici a început să aibă rezultate la competiții destul de repede.

„Primele rezultate au apărut cam la doi ani după ce am început performanța, adică atunci când aveam nouă ani. Începusem să câștig campionate municipale și cupe, dar nimic la nivel național încă“, povestește David, potrivit Newsweek.ro.

La 10 ani a doborât primul record național în proba de 50 de metri spate. În următorii ani au urmat alte zeci de recorduri naționale la juniori.

A avut performanțe și la Festivalul Olimpic de Tineret European, de la Baku, în 2019. Atunci a stabilit un nou record al competiției în proba de 100 de metri liber, cu timpul de 49, 82 de secunde. A fost cel mai bun timp înregistrat de un sportiv de 14 ani.

David face câte nouă antrenamente pe sătpămână a câte două ore fiecare. În timpul unui antrenament înoată șase kilometri.

Când merge la școală se trezește la 4:00 dimineața, iar la 5:45 este în bazin. „Stau bine și cu școala, încerc să echilibrez balanța dintre sport și lectură, iar până acum mi-a ieșit. Îmi place să îmi petrec timpul liber împreună cu prietenii mei, indiferent ce facem”, a spus David pentru newsweek.ro.