Povestea băiatului de la țară care a luat 10 la Evaluarea Națională. Și-a plătit singur meditațiile

Vasile Amăriuței

Vasile Amăriuței. Sursa: Captură Digi 24

Postul de televiziune Digi 24 a relatat povestea lui Vasile Amăriuței, singurul elev din mediul rural din județul Iași care a obținut media 10 la Evaluarea Națională.

El și-a plătit singur meditațiile la limba română, folosind banii din bursă, pentru că mama sa, femeie de serviciu la școală, nu și-a permis să plătească pentru pregătirea lui.

„Nu prea îmi venea să cred, dar am verificat de mai multe ori și mi-am dat seama că chiar am luat 10 la ambele. Nu e adevărat că în școlile din mediul rural nu poți sa atingi performanță maximă. M-am simțit mândru de mine că am văzut acolo numai Emil Racoviță și Național și toate liceele bune din Iași”, a spus pentru Digi 24 elevul care a terminat școala din comuna Voinești.

Vasile Amăriuței a rezolvat subiectele de la matematică de la Evaluarea Națională în doar o oră.

Însă la română nu era la fel de sigur de el, așa că a preferat să se pregătească dinainte și să facă meditații timp de un semestru.

„Mi-a zis: „Mama, eu cred că nu o să fac față la română și o sa am nevoie de pregătire”. Eu tot l-am încurajat și i-am zis: „Nu cred că ai nevoie”. El a zis: „Dar plătesc eu din bursa mea. Vreau eu să fac”. Și atunci am căutat un profesor, dar a făcut o oră de pregătire pe săptămână”, a povestit Mihaela Amăriuței, mama lui Vasile.

Anul acesta, în tot județul Iași, au fost 16 medii de 10 la Evaluarea Națională. La nivel național s-au obținut 220 de medii de 10.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version