Postul Pro TV Chișinău este boicotat din cauza unor imagini difuzate

Pro TV Chișinău

Postul de televiziune Pro TV Chișinău este boicotat de 28 de ONG-uri din Republica Moldova care au anunțat că refuză să le mai trimită informaţii şi invitaţii la evenimente jurnaliștilor din această instituție media, relatează topmedia.md.

Săptămâna trecută, Pro TV Chişinău a difuzat un material în care apare o profesoară din raionul Ungheni în timp întreține relații sexuale cu fostul său iubit din România. Filmuleţul a stârnit mai multe critici la adresa instituţiei mass-media deoarece a fost încălcat dreptul viaţă privată şi la demnitate.

28 de organizaţii nonguvernamentale din Republica Moldova au declarat boicot instituției media Pro TV Chișinău. Acţiunea vine la iniţiativa Expert-Grup, care a declarat anterior că, în ştirea difuzată la 16 ianuarie, în care a fost implicată o profesoară din Ungheni, a fost încălcată demnitatea umană, dreptul la viață privată și a fost sfidat Codul deontologic al jurnalistului.

ONG-urile au solicitat Consiliului Coordonator al Audiovizualului și Consiliului de presă să reacționeze în acest caz și au cerut ProTV Chișinău să își ajusteze reglementările interne pentru a nu mai admite abateri similare pe viitor, să sancționeze persoanele care au admis incidentul și să repare prejudiciul cauzat persoanei vizate în știre.

“Boicotul va fi menţinut până când Pro TV Chișinău își va prezenta scuzele publice de rigoare și va repara prejudiciul cauzat”, au arătat reprezentanții organizațiilor semnatare.

Victima fostului partener

Profesoara din Republica Moldova a fost victima răzbunării fostului partener. După despărţire, bărbatul a publicat o serie de imagini intime cu femeia pe mai multe site-uri pentru adulţi.

„Ideea de a publica această ştire a apărut după ce o persoană, care s-a prezentat drept părinte al unui elev, ne-a expediat un mesaj prin care se arăta îngrijorat de comportamentul unei profesoare. Mesajul avea ataşate linkuri către site-uri pentru adulţi, cu acces deschis, pe care erau publicate imaginile intime. Un alt link era către un site de anunţuri, în care se spunea că femeia ar oferi servicii sexuale. Pe toate aceste pagini erau indicate datele personale ale tinerei” , au explicat reprezentanții Pro TV Chișinău, potrivit gandul.info.

După ce a publicat filmarea, postul TV a plasat pe site un mesaj în care îşi exprimă compasiunea pentru tânăra profesoară din Ungheni şi a dat asigurări că va avea mai multă grijă atunci când va selecta materialele video pentru publicare.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cardul de sănătate, cifra 666 și „dracul din buzunar”. Ce părere are Biserica Ortodoxă
Ludovic Orban s-a răsturnat cu mașina. „Ponta s-a oprit și a făcut o poză”
Lupii și urșii din România sălbatică vor fi admirați de mii de turiști străini

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.