Poștașii și coronavirusul: Cum vor livra pensiile celor aflați în izolare la domiciliu

Activitatea poștașilor a fost dată peste cap de Sărbătorile de iarnă. Foto: Observator

După ezitări anunțate, poștașii vor distribui pensiile persoanelor aflate în izolare sau în carantină din cauza coronavirusului, însă doar dotați cu echipament de protecție.

Astfel, poștașii vor purta haine, măști, mănuși și ochelari de protecție atunci când vor distribui pensiile celor aflați în izolare la domiciliu.

Vestea a fost făcută publică de Poșta Română la puțin timp după ce anunțase suspendarea livrării pensiilor către persoanelor suspecte de coronavirus.

”Referitor la decizia de a suspenda livrarea trimiterilor către adresele poștale în care se află persoane în carantină sau autoizolare, precizăm că a fost o decizie cu aplicabilitate limitată, până la momentul la care instituţiile abilitate urmau să ne transmită modalitatea de lucru stabilită, în vederea colaborării cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, acestea urmând să transmită periodic lista cu persoanele care se află în situaţiile mai sus menţionate”, a comunicat Poșta Română.

Poștașii au fost liniștiți de ”reprezentanții Ministerului Sănătății” care au dat asigurări că ”nu există riscul de contaminare, atâta timp cât distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poştaşii dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, Poșta Română a anunțat că în cazurile excepționale, în care persoanele sunt internate în spital, pensiile pot fi ridicate și de anumite persoane împuternicite de către beneficiarii de drept.