Postare pe pagina de Facebook a Sorinei Pintea: „Umilirea și tortura umană trebuie să dispară”

FOTO: Gov.ro
Sorina Pintea. FOTO: Gov.ro

Pe pagina de Facebook a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, aflată în arest preventiv după ce a fost acuzată de luare de mită, a apărut o postare în care se transmite că este „inuman să lași un om care suferă de o boală gravă fără asistență medicală specializată și permanentă”.

Postarea, semnată de „echipa Sorinei”, face referire la faptul că Sorina Pintea a fost dusă la spital încătușată.

„Suntem împotriva a tot ceea ce inseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât. Este inuman să lași un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viața, fără asistență medicală specializată și permanentă! Unde este pericolul social în raport cu umilirea și pericolul medical?!

Să nu uităm că și copiii României văd asta. Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor! Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul va învinge!”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a Sorinei Pintea.

Direcția Națională Anticorupție a reacționat în cazul imaginilor cu Sorina Pintea dusă încătușată din arest la spital și spune că atribuțiile în ceea ce privește gestionarea acestor situații revin exclusiv instituției în custodia căreia se află persoana deținută, în acest caz Poliția.

„Atribuțiile în ceea ce privește gestionarea acestor situații îi revin exclusiv instituției în custodia căreia se află persoana aflată în stare de deținere. Subliniem că, în perioada în care inculpata s-a aflat în prezenta angajaților DNA, în spațiul public nu au apărut nici un fel de imagini cu aceasta”, adaugă Direcția Națională Anticorupție.

Avocatul Poporului spune că s-a autosesizat

Într-o intervenție la Antena 3, Avocatul Poporului, Renate Weber, a spus că instituția pe care o conduce s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea.

„Ne-am adresat directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu unele întrebări, ca să înţelegem următorele lucruri. Vrem să ştim în ce măsură este pregătit să răspundă cerinţelor speciale pe care o persoană le are. Privarea de libertate nu trebuie să însemne o condamnare de moarte”, a spus Renate Weber, la Antena 3.

Avocații Sorinei Pintea au depus o sesizare la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând că Sorinei Pintea i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, fiind adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că a dispus un control cu privire la modul în care au acționat polițiștii în cazul transportării Sorinei Pintea din arest la spital.

Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA, vinerea trecută. Aceasta este acuzată că a luat mită în valoare de 120.000 de lei, în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, în biroul său, pentru un contract între o firmă privată și instituția pe care o conduce.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.